Digitala lösningar för en hållbar skola i framtiden i samband med Skåne Innovation Week i våras

I tisdags hade vi tårtkalas eftersom tre elevgrupper tagit fram kreativa prototyper som främjar framtidens hållbara skola. Dessa presenterades i samband med tävlingen Hemmet 2030 i våras; en tävling för förskolan, grundskolan och gymnasiet i Trelleborgs kommun i samarbete med Linköpings universitet. Läs mer genom att klicka på följande länk.Hur samarbetar skolan och hemmet 2030? Under Skåne Innovation Week 2018 presenterades idéerna för juryn som bestod av robotutvecklare från Linköpings universitet, representanter från näringslivet samt samarbetspartners.

Robotutvecklingen går snabbt framåt 

I morgon får ni träffa robotutvecklaren Fredrik Löfgren, mastersstudenten Sofia Thunberg från Linköpings universitet och förhoppningsvis roboten Elsa. De föreläser om teknikutvecklingens snabba framfart med fokus på AI och robotik, vilket ska bli intressant. Fundera ut en/flera frågor. Det finns mycket att utforska…