Elisabeth bloggar om deras spännande modeshow!

Den 20/11 hade jag och Julia (vi utbildar oss till frisörer) en modeshow i parken där vi hade skapat egna frisyrer av material som vi har samlat in exempelvis kartong, bubbelplast, hjälmar och så vidare.Vi hade valt olika teman som vi skulle skapa utifrån och då valde jag tillsammans med en annan klasskamrat medeltiden och Marilyn Monroe. Vi sammarbetade även med elever från estetprogrammet som hade skapat kläder utifrån återanväntbart material.

Detta var väldigt spännande projekt då man verkligen kunde se vad man kan skapat utifrån material som man oftast slänger istället. Tänk så mycket man slänger som man kan återanvända. Återvinning gynnar vår miljö istället för att köpa nytt, detta kopplar jag till globala mål 12 som är hållbar konsumtion och produktion som vi har arbetar med i olika Real Case i svenskan. Om vi hjälps åt att återvinna mer så kommer vi minska utsläpp som påverkar oss människor, djur och klimat som är globala mål 13 bekämpa klimatförändringar.

Jag är väldigt imponerad utifrån det jag har skapat med min klasskamrat och jag hoppas vi gör något liknande igen och att fler börjar återvinna. Vill ni veta mer om modeshowen kan ni gå in på länken nedan för att läsa mer om modeshowen och vad de andra eleverna hade skapat för något. I vår hemsida som vi skapat i svenskan kommer vi lägga ut mer om oss och vår utbildning så gå gärna in och läs i mellan åt.

Hälsningar Elisabeth

Vår hemsida (nystartad)

Frisörer med en dröm – vägen mot en hållbar frisörsalong

Trelleborgs Allehanda

Hållbart och avantgardistiskt mode