Sustainable Stories

Kliv in i föreställningsvärlden – Första mötet med ”En annan gryning” och författaren Camilla Sten

Nu är det dags att kliva in i nästa läsäventyr och utforska ytterligare en dystopisk roman. Romanen ”En annan gryning” av Camilla Sten är enligt Svt GoKväll ”en page-turner”. Vi får se vad ni tycker?

Inledningsvis får ni ”träffa” Camilla Sten som, via ett digital filmklipp, skickar en hälsning till er och berättar kort om bokens handling. Därefter samtalar vi om hur vi ska arbeta med boken med koppling till kunskapskraven och våra Real Case inom hållbar utveckling och slutligen får ni tid att fundera kring era förväntningar samt att skicka en hälsning till Camilla (förslagsvis kan ni berätta om förväntningarna på boken och författarbesöket). Använd kommentarsfältet!

Det ska bli roligt att läsa boken tillsammans med er. En nyckel till läslust är att läsa tillsammans! En ny sak vi ska testa under läsningen är dels att blogga frågor till Camilla under läsprocessen och inför författarbesöket. Dessutom ska vi testa på digitala boksamtal och läscoaching via Google Hangouts. Låt oss kliva in i föreställningsvärlden…

Klicka på bilden för att ta del av hälsningen!

 

 

Föregående

På olika vägar mot samma mål…

Nästa

Workshop – Vår väg mot InnoCarneval Skåne 2018

14 kommentarer

 1. Julia Andersson

  Det ska bli kul att läsa boken ” En annan gryning ” de är en av dom första böckerna som jag tycker verkar spännande. Och jag hoppas att jag kommer komma in i denna boken lättare än dom andra böcker jag läst. Av de jag läste på baksidan av boken så blev jag väldigt intresserad och kände direkt att jag ville börja läsa.

  Det ska bli kul att få träffa dig.

  // Julia Andersson

 2. Elisabeth Anagnosti

  Hej Camilla Sten!
  Jag tycker det ska bli spännande att få träffa dig på riktig och även få läsa din bok. Att få träffa riktiga författare är superkul, spännande. Det är alltid roligt att prova något nytt då det är på riktigt. Att läsa något som handlar om framtiden är alltid spännande. Så jag ser framemot denna dag.

  Hälsningar Elisabeth

 3. Mattias Karlsson

  Hej Camilla!

  Jag tycker det ska bli roligt och intressant att läsa boken ”En annan gryning”. Enligt mig är detta en svårare bok eftersom texten är svårare och bokens handling är mer invecklad. Boken är en dystopi som de tidigare böckerna vi läst. Dystopi är inte min favorit kategori av böcker men är boken bra går det utmärkt att läsa.

  Jag ser fram emot att läsa boken och hoppas boken blir bra!

 4. Anonym

  Hallå Camilla, jag vet inte vad jag har för förväntningar om boken för jag inte har läst den än. Fast jag hoppas att den blir rolig att läsa och att du kommer på besök tycker jag är intressant. Något som jag blev lite nyfiken med boken var de olika bokstavsklasserna som finns bakom omslaget på framsidan och undrade vilken jag tillhör.

 5. Hannes Kimay

  Hej Camilla!
  Jag tycker att det bli roligt att få läsa din bok ”En annan gryning”, att också få chansen till att få träffa dig tycker jag ska bli spännande. Boken tycker jag är bra, men att få läsa om dystopier är lite otäckt, för jag har inte läst någon som är bra förutom hungerspelen.
  Dystopi handla om en mörk framtid men det kan vara bra att veta för då lär man sig mera om hur framtiden kan bli om kommer med en egen tanke för att kunna göra det bättre.
  Jag ser fram emot att få träffa dig och att få läsa i din bok.

  Hälsningar Hannes.

 6. Caroline

  Hej Camilla!
  När jag fick höra vad boken handlade om av min lärare så blev jag jättespänd på att läsa din bok. Jag har stora förväntningar på den här boken. Jag hoppas att den här boken är bättre än alla de andra dystopier som jag har läst.

  Det ska bli så kul att få träffa dig och ställa mina frågor till dig!

  Mvh
  Caroline

 7. Johnny Lindholm

  Hej Camilla!

  Jag tycker att det ska bli intressant att läsa din dystopi bok även om kanske inte dystopier är min favorit bok av alla kategorier men det är bara att bita i det sura äpplet och klara av den här utmaning och läsa boken. Jag har precis läst en dystopi som heter DELI RIUM som var på över 400 sidor som då var en riktig utmaning!

  Jag ser fram emot att träffa dig och lyssna på dig!

  MVH
  Johnny

 8. Wille

  Hej Camilla!
  Jag blev väldigt nyfiken på att få läsa din bok, när jag fick höra din presentation. Eftersom att det är ett ämne som tilltalar mig. Och väcker mycket starka känslor, ser jag fram emot att få börja läsa boken. Och att få träffa dig. Mina förväntningar på boken är höga. Efter att ha läst alla dem fina recensionerna du fått.
  MVH/ Wille

 9. Sandra Leandersson

  Hej Camilla!
  Jag tycker att det ska bli jätteintressant att läsa din bok En annan gryning. Jag blev väldigt fångad av det som stod på baksidan av boken och därför ska det bli kul och intressant att läsa boken. Jag förväntar mig att boken är så intressant som den verkar vara. Och jag ser även fram emot att träffa dej.

  MVH/Sandra Leandersson.

 10. Emilia

  Hej Camilla!

  Jag som är intresserad av dystopi böcker tycker det ska bli roligt att få läsa din bok ”en annan gryning”. Ser fram emot att läsa den och att få träffa dig såklart.

  Med vänlig hälsning Emilia

 11. Maria

  Hej Camilla!

  Tack så mycket för din hälsning till eleverna! 🙂 Det ska bli intressant att läsa din bok igen och samtala med eleverna om deras läsupplevelser och tankar kring det lästa. Nästa vecka är eleverna redo för bokprat med dig och under vecka 6 ses vi på Söderslättsgymnasiet, vilket ska bli kul.

  Allt gott!
  Maria

 12. Anonymbloggare

  Ärligt talat så hade jag inte några stora förväntningar med tanke på att jag har läst så pass många dystopier under de förra halvåret, men boken iför sig verkar ha en intressant handling så vi får väl se vad ”en annan gryning” kan erbjuda.

 13. Maria

  Hej alla!

  Nu har Camilla läst och svarat på era frågor. 🙂 Klicka på länken för att läsa hennes svar.
  https://kreativdesignforlarande.webbstjarnan.nu/hej-camilla-sten/

  Hälsningar
  Maria

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén