Ungas idéer för framtiden – Lärande för hållbar utveckling

I dag har vi haft ännu en workshop och arbetat kreativt med Real Case – ”Ungas idéer för framtiden”. Äntligen fick ni pitcha idéerna som ska ta oss till InnoCarneval Skåne 2018! Vår innovationsresa med sikte på en ny, smart lösning för en hållbar värld är minst sagt spännande och lärorik. Det var härlig stämning och många skratt, precis som det ska vara i skolan. Bra jobbat! 🙂

Ni röstade fram ett bidrag som vi, tillsammans i teamet, ska vidareutveckla och slutligen tävla med på Malmö Live 5-6 maj. Rollerna har fördelats, en arbetsplan finns och viktiga aktörer ska kontaktas inför vårt nästa besök på Cool Minds. Det är ni som ”äger” processen och tar ett gemensamt ansvar för arbetet. Rollerna som har fördelats är projektledare, programmerare, grafiker och reportrar. Programmerarna kodar, grafikerna ritar och animerar, projektledaren planerar, leder och styr arbetet i samråd med teamet och reporterna inhämtar och beskriver nyheter inom projektet och tar fram filmen som presenterar innovationen.

Vi lär och utvecklar viktiga förmågor för framtiden; språk och kommunikation, kritiskt tänkande, samarbete och kreativt skapande samtidigt som vi genom teamwork tar fram en digital innovation att känna oss stolta över; något som bidrar till arbetet med Agenda 2030 och hållbar utveckling. Jag stödjer och utmanar er hela vägen. Genom arbetet får vi göra skillnad ”på riktigt”!

 

Workshop på SSG

Workshop på SSG

Workshop på Cool Minds i Malmö

Workshop på Cool Minds i Malmö