Idag har vi under lektionen i grupper samtalat om de olika framtids böckerna vi just nu läser. Böckerna vi pratat om heter ”hungerspelen”, ”så har jag det nu” och ”the wolves of mercy falls”.

Vi tycker att våra böcker är bra och rekommenderar dem till varandra. Vi har tillsammans delat våra tankar kring böckernas handling och diskuterat vad som var bra respektive dåligt. Vi pratade även om svårigheter när det gäller läsningen och kom fram till att vi uppfattar böckernas handling bäst när vi lyssnar och läser samtidigt.

Det vi lär oss genom att ha boksamtal är att prata inför en liten grupp, vi lär oss berätta och rekommenda böcker för varandra vilket senare lockar till fortsatt läsning. Genom att lyssna på hur dem andra arbetar med böcker kan man få lärdom till nästa gång, vi får även grundkunskaper om dem böckerna dem andra i gruppen läst, och om man dessutom redan läst en bok som någon annan berättar om kan man ta del utav vad den personen tyckte om boken.

Vi kopplar alla våra böcker till dystopi då dem alla utspelar sig i framtiden. Framtiden för oss innebär en extrem utveckling inom teknik det innebär dessutom något övernaturligt. även samhället har genomgått en slags förändring som gör att allt uppfattas som mörkt och dystert.

Wille, Emilia och Julia