Elever & AI samskapar för en hållbar framtid

Därför ska du läsa A i alla ämnen! Dags för argumentation…

Så kul att följa läsprocessen i era läsloggar! Boken har verkligen fängslat och fått fart på läsengagemanget. Många av er är cirka halvvägs och några har läst ut boken. Så är det för att ni börjat läsa boken vid olika tillfällen. Det som förenar är att alla har två veckor på sig (från det ni började läsa) att läsa ut boken och har gjort en egen planering av lästillfällena i läsloggen. Jag föredrar exempelvis att läsa en stund varje dag, men det som passar mig behöver inte passa bra för dig/er. Det viktigaste är att det finns en läsplan som ni följer och att ni håller deadline. Läs min respons i era läsloggar.

Nu till din skrivutmaning som går ut på att skriva en kort, men kärnfull argumenterande text. Tanken är att du ska övertyga våra läsare att ge boken A i alla ämnen en chans! I Classroom finns min genomgång och skiss från tavlan; i boken ”Världens kortaste handbok i svenska”, som vi använder i kursen, finns tips och trix. Önskar ni mer input finns det ett filmklipp i Classroom samt checklistan för argumenterande text här på bloggen.

Skriv i Google Drive (använd digitala hjälpmedel i din dator om det behövs), läs, granska, få respons på din text, gör förbättringar och posta sedan din text som en kommentar till detta inlägg. Tänk på etos, logos och patos, struktur och viktiga sambandsord; se Classroom.

Föregående

Du har skrivit en viktig bok Christina Wahldén!

Nästa

Hej årskurs 7 på Väståkraskolan!

4 kommentarer

 1. Caroline

  Jag läser boken “A i alla ämnen” som handlar om hur man hittar sin studieteknik. Boken förklarar hur man ska göra i skolan för att få A i alla ämnen. Han som har skrivit boken har fått A i alla ämnen, och vill uppmana alla andra att inte bara nöja sig med ett E. Jag tycker att boken är väldigt lärorik och intressant, för att man får så mycket bra info som man kanske inte visste innan. Men å andra sidan så tycker jag att man skulle få läsa boken mycket tidigare för att nu går jag sista året på gymnasiet och jag skulle behöva haft rätt studieteknik från allra första början. Jag tycker att alla ska läsa “A i alla ämnen” för att få koll på allt ni kanske inte visste och för att få en enklare skolgång.

  För det första så tycker jag att man skulle fått läsa den här boken i grundskolan för att då skulle man få det lättare på gymnasiet när det kommer till studieteknik, för att man lär sig mycket snabbare när man går i grundskolan än när man går på gymnasiet. För att hitta rätt studieteknik som passar just dig, så måste man testa sig fram genom olika studietekniker. För det andra så säger författaren själv att om man planerar i förväg så kan man både nå målen och delmålen. Men å andra sidan så kanske man behöver studieteknik bara på gymnasiet, för att man behöver ha koll på alla prov/läxor,mm. För det tredje så om man läser boken och gör alla tips han ger dig, så kanske man kan jobba på sitt drömjobb.

  Sammanfattningsvis så tycker jag att man ska läsa “A i alla ämnen” redan när man går i grundskolan, för att man ska lära sig rätt studieteknik för just dig. Man måste hitta rätt studieteknik för att inte bli för stressad och sedan så leder fel studieteknik till att man hoppar av skolan p.g.a stress. Alla ska ju ha en bra skolgång och det är därför jag tycker att alla ska läsa boken “A i alla ämnen”. Läs boken för att få en effektivare skolgång och kanske högre betyg.

  Källa
  https://www.youtube.com/watch?v=AZxEG92lw0Q

 2. johnny

  A i alla ämnen

  Sedan hösten 2011 har vi ett nytt betygssystem som ställer ännu högre krav på dig som elev, både i högstadiet och på gymnasiet. Raman Mehrzad förklarar i sin bok A i alla ämnen hur det nya betygssystemet A-F fungerar. Han visar dig också hur du hittar motivationen att lyckas i skolan och hur du sätter upp mål och delmål. Dessutom får du lära dig planering och prioritering, att bemöta lärare och kamrater, att plugga inför ett prov och utvärdera resultaten och att hantera krissituationer. Och inte minst får du veta hur du förbättrar inlärningsförmågan genom sådant som idrott, kost och effektiva minnestekniker.

  Min åsikt om boken är att jag tycker den är väldigt bra, man får upp väldigt fina exempel på hur du ska lägga upp olika strategier för att kunna nå dina mål om att få A i alla ämnen.

  för det andra tycker jag även att du bör ha fokus från början när skolan drar igång efter ett sommaruppehåll och ha en plan för vad du har för mål inför året vilket hade varit bra för då vet man vad man ska satsa på.

  Men där finns ju även andra böcker man kan läsa som är bättre och som även handlar om olika strategier som man kan lägga upp inför ett skolarbete.

  För det tredje så tycker jag man ska sätta upp olika mål på vägen så du har som delmål när du klarar det delmålet så går du vidare till nästa mål och när du klarat alla delmål så har du tillslut klarat ditt mål du haft sen du startade

  Jag har även kunnat ta hjälp av strategi förslag som Raman har skrivit om boken som jag kunnat ta med i det verkliga livet.

  Avslutningsvis vill jag säga det att alla bör kunna ha drömmar om att få A i alla ämnen och just därför bör du läsa den här bra boken där du kan få hjälp med olika strategier för att kunna nå dinas drömmars mål.

 3. Anonym

  Denna boken kommer du få bättre betyg med!

  Under september läste jag boken ”A i alla ämnen”. Där berättar Raman Mehrzad om hans skolberättelse och studietekniker om hur man lyckas i skolans värld. Att även du ska läsa boken tycker jag man ska göra! Här nere följer anledningarna varför du ska läsa Ramans bok.

  Till att börja med förekommer det studietekniker för olika typer av uppgifter. Dessa är bland annat minnestekniker och redovisningstekniker, och de hittar man i den andra delen av boken. Många av tipsen är indelade i olika faser, vilket gör det lättare att hålla koll på vad man ska göra när. Eftersom boken är en faktabok kan man börja var och när man vill.

  Fortsättningsvis så har vi tipsen om planering och prioritering. Forskningen säger att “repetition är kunskapens moder”, och i Ramans studietekniker brukar man ofta repetera många gånger. Raman betonar också citatet själv i sin bok. Han säger även att man behöver repetera mycket eftersom man kan inte komma ihåg allt i sitt korttidsminne första gången man genomför uppgiften.

  Många menar att det räcker med mediatekets föreläsningar om studieteknik för där behöver man inte anstränga sig att läsa. Vad de inte kommer på är att det står betydligt mer i detalj i boken. Sten är också kanske inte alltid är ledig att prata med, men boken är alltid ledig!

  Slutligen skriver Raman på baksidan av sin bok att alla kan få A i alla ämnen. Hur tänker han här? Jo, han antyder att talangen inte spelar så stor roll om hur framgångsrik man är i skolan. Istället är viljan tillsammans med strategin viktig. Med bokens strategier och din vilja kommer du garanterat få högre betyg i något ämne. Om du får stora svårigheter i skolan så tänker berätta om Ramans sista två veckor i gymnasiet. Han hade hur mycket som helst att göra, och då fick Raman ett ryck. Lärarna gav han maxpoäng på tre av fyra prov och A i alla ämnen! Raman blev nöjd när han klarade något han inte trodde var möjligt, och vem vill inte det?

  Med Ramans bok kan du komma upp med betygen i skolan, och därför ska du läsa den!

 4. Vicky

  Varför ska du läsa A i alla ämnen?

  Jag har läst boken “A i alla ämnen” som handlar om olika studietekniker som du kan använda för att få högre betyg. Boken som är skriven av Raman Mehrzad handlar om hur Raman vill uppmana ungdomar till att få högre betyg i skolan. Och att alla kan lyckas om man bara kämpar och vill! Jag tycker boken är väldigt lärorik för alla åldrar för man får reda på jätte många nya strategier. Om olika studietekniker som du kanske inte visste om innan du läste boken.

  Det som jag tycker hade varit bra är att alla elever redan i årskurs 7-8 borde läsa “A i alla ämnen för det är en jätte stor skillnad att gå från högstadiet till gymnasiet om man inte har någon studieteknik. För det är bättre att man vet hur olika studietekniker fungerar så man får känna på det innan man börjar på gymnasiet. För om man inte har någon studieteknik så kommer det aldrig att fungera i skolan för dig. Sen om du läser boken så får du lära dig jätte mycket nya studietekniker som du kan berätta för dina syskon eller andra vänner som dom kan få kunskap om när dom ska börja på gymnasiet.

  Avslutningsvis vill jag att ni ska läsa boken “A i alla ämnen”. På grund av att alla måste ha studietekniker och i denna bok får du reda på jättemånga olika studietekniker.
  Läs boken “A i alla ämnen” om du vill ha en bra utbildning och en bra grund i gymnasiet 🙂

  Källor
  https://www.youtube.com/watch?v=AZxEG92lw0Q

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén