Hej

Jag läser en bok som heter Så har jag det nu. Författaren heter Meg Rosoff och jag ska prata om huvudpersonen i boken. Daisy har anorexia på grund av att hon vill vara jättesmal. Daisy kommer till slut att börja äta som man ska och gå upp i vikt.

Daisy gillar också att sova ganska mycket, för att ibland orkar hon inte alls äta så att hon går och sover istället. Hennes far ser att hon inte äter som hon ska och så försöker han få henne till att äta mer, men det går knappt och när dom äter pratar dom aldrig så ofta. Daisy är väldigt lugn och hon är omtänksam av sig och skyddar sina kusiner, hon är inte ansvarsfull när hon ska äta eller att hon är förälskad i sin Kusin Edmund. Daisy´s mamma dog sen dess har hennes pappa blivit konstig och inte vill titta på sin dotter när dom äter. Hennes pappa tror hon ser ut som en annan tjej en hennes riktiga dotter och hon ser sorgsen ut. Hennes pappa bryr sig knappt om henne. Men när hon kommer till England så visar hennes kusiner den kärleken hon har aldrig fått. Daisy visar för det mesta kärlek till alla, hon vill inte bli sur på någon i fall dom frågar henne saker men ibland kan hon gå över styr.

Detta stod inte i boken detta kom jag själv på:

Hon är ganska överraskad, över att höra att hon har kusiner i England som hon aldrig har hört om eller sätt, så hon frågade pappa i fall hon fick lov att åka ditt på besök. Han sa vi pratar om det senare, medans hon ringer ditt så svarade någon som heter Moster penn och hon svarade på telefonen och frågade vem det var och Daisy sa det är Elizabeth. Moster penn visste direkt vem det var. Daisy frågade i fall hon fick lov att komma till England och hon sa visst har du kollat med pappa, I så fall så frågade Daisy sin far och han sa visst ifall du får av henne så får du av mig med. Daisy åker till England för att träffa sin moster hon blev glad att hon hörde om sina kusiner fanns i England.

Daisy vill ha mer hunger av kärlek så att hon kan bli av att älska Edmund, för att det känns konstigt att hon börjar gilla honom helt plötsligt och knappt känner honom. Daisy pratar ganska mycket med sina kusiner, men Isac är ganska blyg och till slut kommer han prata när han känner sig för det. Det är första gången hon har upplevt romantik när hon kom till England, till sina kusiner men Daisy vet inte vad hon skulle ha gjort än att komma hit. Ingen har ringt Daisy eller skrivit till henne via hennes telefon och hon har inte ens en signal. Så det är lika bra att hon är utan telefon och pratar med sina kusiner istället.

”Meg Rosoff ungdomsböcker talar till både känsla och intellekt. På en gnistrande prosa skriver hon om människans sökande efter mening och identitet i en besynnerlig och bisarr värld. Hon lämnar aldrig läsaren oberörd. Ingen bok är den andra lik i detta modiga och humoristiska författarskap.” Link: http://www.alma.se/sv/Pristagare/2016/ Jag tycker om att boken har en bra känsla och den väcker upp en att fortsätta läsa, den är ganska fascinerande att man hänger med i boken och den blir bara mer och mer bättre ju mer du läser. Den väcker ens liv, att fortsätta läsa när jag läste där hemma. I en timme så ville jag fortsätta, jag gjorde det för den är jävligt bra och spännande.

Jag får en känsla av att vara orolig och jag vill fortsätta läsa. Det får en att bli ledsen och så blir det krig runt världen och dom förlorar fler och fler folk. Den är dramatisk och är som ett Mästerverk.