Jag läser en bok som heter Så Har Jag Det Nu av Meg Rosoff och vi fick välja en person som vi ska berätta om. Jag ska berätta om Daisy för att jag tycker att hon har en jättespännande historia. Jag har inte läst hela boken, men jag ska berätta så mycket jag kan om Daisy.

Daisy är en tjej som kommer från New York. Daisy är 15 år gammal och hennes mamma är död. Hon bor med sin pappa. Daisy åker till England för att träffa sina kusiner. När Daisy åkte till England där börjar allt, att bli kär i sin kusin, att vara arg på sin pappa och hans nya fru, att inte äta för att hon har anorexia. Bilden jag får av Daisy att hon är ensam där i New York. Daisys pappa övergav henne eftersom hennes mamma dog. Hennes pappa bryr sig inte mycket om henne.

Varje sida jag läser i boken så blir boken mer spännande och spännande T.e.x att Daisy blir kär i sin kusin.  Det är inte en vanlig grej. Jag har aldrig läst någon bok som har samma berättelse så att jag vill bara läsa mer och mer. Man blir taggad för att få veta vad som ska hända i slutet. På sidan 69 så står det: ”Drömde vi en och samma dröm om att det bara var vi två kvar i hela världen”. När jag läste den här meningen så tänkte jag att boken kommer att vara en jättespännande bok.

“Meg Rosoffs ungdomsböcker talar till både känsla och intellekt. På en gnistrande prosa skriver hon om människans sökande efter mening och identitet i en besynnerlig och bisarr värld. Hon lämnar aldrig läsaren oberörd. Ingen bok är den andra lik i detta modiga och humoristiska författarskap.” Link: http://www.alma.se/sv/Pristagare/2016/