Elever & AI samskapar för en hållbar framtid

Workshop på G! Följ din dröm…

När vi läst framtidsromanen Den utvalde har vi funderat och samtalat om bland annat det som inte är bra i samhället i boken och saker som vi absolut inte vill ska inträffa i vårt samhälle. I sammanhanget resonerade vi om motsatsen; hur vi vill att ett bra samhälle ska utvecklas. Vidare har vi fokuserat på olika framtidsyrken (koppling till ceremonin i boken) och era drömyrken. Vi har samtalat om vår möjlighet att själv välja och påverka vår framtid, till skillnad från människorna i boken.

Den senast tiden har vi arbetat med följande innehåll:

* Yrken och framtid – Vi har spanat in framtidsjobben och samtalat om yrken som troligen finns kvar i framtiden, vilka som förändras samt nya som tillkommer.

* Utforskat webbens möjlighet att söka arbete och information om olika yrken.  Ni har hittat drömjobben: mäklare, arkitekt, servitör, frisör, programmerare, läkare, sjuksköterska, fotograf, idrottslärare, och förskollärare.

* Vi har gjort baklängesplanering – steg för steg med delmål. (Några har samlat frågor till studie- och yrkesvägledarna.)

* Undersökt hur man skriver ett personligt brev och börjat skriva.

I dag är det dags för workshop i mediateket tillsammans med våra skolbibliotekarier Magdalena och Sten. Speciellt inbjudna är Studie- och yrkesvägledarna Carina och Marlene. Vi samlas i klassrummet kl. 12.00 och går tillsammans till mediateket.

Tre stationer:

* Skriva CV – vad ska man tänka på?

* Låtsasintervju (Läs i Classroom hur du kan förbereda dig inför en intervju. Vi samtalar om det när vi ses.)

* Datorspel – Vilket yrke passar dig?

Studie- och yrkesvägledarna Carina och Marlene är med oss för att svara på era frågor och bidrar med sin kunskap gällande yrkesinriktningar, fortsatt utbildning, framtidsutsikter ”väl underbyggda val” m.m.

[slideshow_deploy id=’1892′]

 

 

 

 

Föregående

Så blir vi ”Schyssta stjärnor” på nätet!

Nästa

”Så har jag det nu” – Nu ska vi ge oss ut på ett storslaget och oförglömligt läsäventyr…

  1. Maria

    Bra jobbat! Genom olika moment fick ni möjlighet att inventera och hitta era personliga styrkor. Ni fick också värdefulla råd för att skriva brev och cv. Sten utmanade er under ”låtsasintervjun”, vilket visade sig vara väldigt uppskattat. 🙂 KUL! Det var också roligt att svara på frågor digitalt och ta reda på vilket yrke som passar var och en. Tydligen skulle jag passa bra som antingen läkare eller berömd affärsman. 🙂 Berätta gärna om din upplevelse!

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén