Sustainable Stories

Så blir vi ”Schyssta stjärnor” på nätet!

Den som blir nätmobbad har ingen fristad. Det framgick i novellen vi läste högt och samtalade om i dag. Hur bör vi bete oss mot varandra på nätet?

Fundera, samtala i grupp och ge några exempel. Hur vill du att andra ska vara mot dig på nätet? Tänk på den gyllene regeln: ”Behandla andra så som du själv vill bli behandlad”.

Klicka på vår sida Vett och etikett på nätet för att läsa mer.

Föregående

Stoppa våld vid uppfostran av barn

Nästa

Workshop på G! Följ din dröm…

3 kommentarer

 1. anonym

  Jag tycker att man ska polisanmäla personerna som mobbar andra.
  Man ska kunna lära sig att inte mobba folk.

 2. Emir/Sam

  Vårt förslag är att man kan stoppa mobbning med #slutamobba

  Ifall du ser någon som blir mobbad försök hjälpa, än att bara sitta där och titta på. Visa hur du är och behandlar folk bättre en den personen. Visa positiva saker inte negativa saker. Mobba inte det förstör ens liv.

 3. Sandra

  Vi tycker att man kan tänka efter en gång extra och att man inte ska mobba andra utan man ska vara snälla mot varandra. Och vi tycker att man ska få varningar och om dem ändå fortsätter så ska dem bli borttagna från nätet typ. Om man inte skulle varit taskig mot varandra så skulle vi inte haft detta problemet i världen. Istället för att säga åh va ful du är, så kan man istället säga åh så fin/vacker du är. Den som mobbar mår oftast jättedåligt själv och vill bara få uppmärksamhet. Vi tycker att människor inte ska mobbas för att det är jättetaskigt och det kan leda till många negativa händelser t.ex. människor kanske skadar sig själva eller tar sitt liv för att dem mår så dåligt, precis som vi läste i novellen.

  Skrivet av Sandra, Tuzzi och Charlotte

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén