Textkopplingar

Veckans läsuppdrag, som jag presenterade under boksamtalet, går ut på att göra textkopplingar. En van läsare gör textkopplingar under läsningen och kopplingarna (lässtrategierna) hjälper oss att förstå innehållet bättre. Ni har fått ett övningspapper med stödfrågor och det ska användas som förarbete inför kommande presentationer. Framöver får ni möjlighet att lära er använda ett webbaserat digitalt verktyg, Prezi, för att skapa kreativa bokpresentationer.

Titta på min presentation för att repetera . Om ni vill samtala med varandra om textkopplingar eller har fastnat och inte kommer vidare kan ni välja mellan följande:

  • Ta hjälp av varandra via bloggen eller Google Classroom. Ta del av varandras tankar och tänk sedan ut dina egna kopplingar.
  • Skicka mejl till mig och ställ frågor.