Läsning för oss samman (David Lagercrantz)

Tack vare digitalt teknik, vår digitala lärresurs bloggen och sociala medier har vi fått kontakt med elever på andra skolor som också läser Den utvalde  av Lois Lowry och ingår i Läsrörelsens nationella lässatsning Berättelser som förändrar (inget liknande projekt har genomförts i Sverige bland elever i högstadie- och gymnasieskolor – Läsrörelsen) som syftar till att fördjupa elevernas kunskaper om andra och sig själva och bidra till ett mer humant samhälle.

Klicka på inlägget Första läsuppdraget till Den utvalde och ta del av elevernas tankar och funderingar utifrån bokens tänkvärda innehåll. Det digitala boksamtalet sker via kommentarer i inlägget. Kul om det ger ringar på vattnet, att samtalen håller i sig och att fler hittar till vår blogg!

I morgon ska vi tillsammans utforska samtalen och skriva svar. Vi kommer också att besöka Facebooksidorna som öppnats av LäsrörelsenFacebookgrupp Den utvalde av Lois Lowry och Facebookgrupp Jag är Zlatan Ibrahimovic av David Lagercrantz Endast för elever! No teachers allowed! 🙂

 

Eleverna genomför boksamtal tillsammans genom att arbeta med jag undrar- frågor (Aidan Chambers) och Läscoaching.