Jag läser boken ”Den utvalde” som handlar om ett fantasisamhälle. I fantasisamhället så får man inte bestämma någonting själv. Man får inte gifta sig med den man älskar, inte skaffa hur många barn som helst, utan man får bara skaffa 2 barn. Man får inte kontrollera sina känslor utan man måste ta tabletter för att undvika sina känslor. Man får inte heller berätta om sina drömmar som man drömmer om på nätterna. Visst låter det annorlunda från vårt samhälle?

Vi har fått i uppgift att skriva något som vi vill förändra i världen, skolan eller i samhället.

Det som jag vill förändra i skolan är: Lunchen. Alla på min skola går och äter på samma tid, kl: 11:20. Jag tycker det här är dåligt för att när alla äter samtidigt så blir det en lång kö och då får man vänta minst 10 min för att få sin mat. Vi börjar vår lektion igen kl: 12, och om man står i kö i minst 10 min så får man stress-äta och det är inte heller bra, att man måste stressa för att hinna till sin lektion. Det är därför jag tycker att vi måste ändra på lunch tiderna för de olika programmen på skolan.

Jag vill ha mer tid att äta maten i skola än 20 min, för att när man stressar att äta, det är inte bra för kroppen. Man ska ta det lugnt när man äter. Men å andra sidan så kan man alltid äta ute, men då så kostar lunchen och det är inte bra för sin ekonomi. Och jag tycker inte att man ska behöva äta ute bara för att hinna till sin lektion efter lunchen. Lärarna är så stränga och fattar inte hur lång matkön är så om man blir lite sen till sin lektion för att man har väntat på att få mat, så får man även då sen ankomst, och det är inte heller bra. Men å andra sidan så sitter lärarna i sitt egna lilla matsal, så dem förstår inte hur stressigt det är med mattiden. De tränger sig före alla andra för att ta mat och sen så sätter de sig i sitt egna lilla matsal.

Jag tycker att alla klasser kan få på sig att äta på 15 min var. Så att om första programmet äter lunch kl: 11:00 till kvart över, och så vidare. Då blir det mindre kö till maten. Lärarna förstår inte oss som måste stå i den matkön och stressäta för att hinna till sin lektion, de tränger sig före i matkön och sen så sitter de i deras eget lilla matsal.