I svenska har jag fått i uppgift att skriva om något som jag vill förändra världen. Jag har valt att skriva om fattigdom i Afrika. I boken ”Den utvalde” som är skriven av författaren Lois Lowry så finns det ingen fattigdom men alla är styrda genom att bli kontrollerade.

I vår värld finns det fattigdom som i ex. landet Afrika där kvinnor och barn är på flykt ifrån svält, sjukdom och ett dåligt samhälle som de lever i.  Skillnaden mellan boken och vår värld är att vi lever i ett samhälle där det finns krig, människor som är på flykt, fattigdom där barn svälter och dör av sjukdomar och så finns det ingen som varken styr eller kontrollera oss till att göra som dom vill och tycker. I den utvalde så har alla pengar, fattigdom eller människor är inte på flykt, så är det i samhället att alla är styrda till att göra som dom vill och tycker.  Vi som är rika i vår värld hjälper till att samla in pengar till ex. röda korset och radiohjälpen. Vi ger också bort kläder som vi inte behöver längre som passar till små barn och ungdomar för att göra skillnad så att barnen i Afrika kan få en framtid. Dom får medicin till sjukdomar så barnen får en bra hälsa, kan gå i skola att utbilda sig och kan uppfylla deras drömmar. Jag tycker själv att det är viktigt att vi ska hjälpa dom som har det svårt och tufft. De är också människor liksom vi som försöker gå i skola, få ett jobb, kunna ha ett hem, en egen familj och en framtid av lycka, glädje och kärlek. Ska kunna äta nyttig god mat, ha pengar så de kan köpa kläder, skor och ha egen medicin hemma om någon bli sjuk.

Det viktigaste som jag tycker är att vi ska hjälpa dom som har det tufft och svårt i deras samhälle genom att ge pengar till radiohjälpen och röda korset så barnen kan få mat, mediciner och ge bort kläder som fortfarande kan användas.