Elever & AI samskapar för en hållbar framtid

Jag skriver i dina ord

Det är på riktigt! – Ännu en kreativ uppgift i svenska 1, 2 och 3 

Jag skriver i dina ord är en skrivtävling för gymnasieelever. Tanken är att vi kopplar skrivtävlingen med vårt bokarbete. Win-win! 🙂

Under några veckor då vi läst 16 rader av Petter har ni lärt er att arbeta med andras texter som utgångspunkt för sitt eget skrivande. Uppgift 5 går ut på att du ska komponera en egen text utifrån en valfri låttext. (Det går bra att utgå från en dikt i stället; se tävlingsreglerna.) Texten som lämnas till mig för bedömning blir också ett bidrag i tävlingen. Du kan exempelvis välja din favoritlåt eller dikt som utgångspunkt. Kanske väljer du en av Petters låtar? Om jag varit gymnasiestudent skulle jag välja min favoritdikt som hänger på anslagstavlan utanför vårt klassrum…

I Google Classroom finns instruktioner och en översikt kring olika textgenrer, länk till tävlingssidan Jag skriver i dina ord och länk till Forum för poesi och prosa som publicerat vinnarbidraget 2016. Läs vinnarbidraget Djuphav , juryns motivering samt en kort intervju med Ebba Widman. Ni kan hämta inspiration för skrivandet tillsammans med mig i undervisningen, på fritiden och genom att utforska sidan Jag skriver i dina ord.

Genom att arbeta med uppgift 5 kommer ni att utveckla flera förmågor (se matrisen i Classroom) samtidigt som ni blir säkrare på olika textgenrer (texttyper).

Budskapet lyder: ”Ta ut svängarna rejält!” 

Föregående

Samtalsglädje – 16 rader

Nästa

Föreläsning om källkritik

  1. viktoria

    I boken 16 rader har jag lärt mig mycket av t ex hur starka krav och motivation Petter har haft från att ha jätte svårt i skolan till att bli en rappare och låtskrivare.

    I nästa bok vi ska läsa vill jag att man ska läsa boken sen när man har läst klart den ska man skriva en text om boken vad den handlar om så Maria kan se att ja har läst och lärt mig något om boken.

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén