Torsdagen den 5/4 har vi varit på Malmö Live under Innocarnival Skåne 2018. Det har varit spännande och intressant att se vilka innovationer som skapats av elever i grundskolan, gymnasiet och på högskolan. Alla fick ställa ut sin uppfinning och visa upp den för elever från hela Skåne. Vi var cirka 3000 pers. Det var en häftig upplevelse!

Vid vårt utställningsbord visar vi upp för andra vad vi har skapat och är med i tävlingen. Vår innovation är ett quiz som heter Global Quiz. Spelet handlar om de 17 globala målen. Vi vill att fler ska få kunskap om målen och bli mer engagerade i hållbar utveckling samt att mobilen ska användas på ett lärorikt i skolan och inte vara något störmoment. Det märks att många barn och vuxna tyckte det var roligt eftersom de genom att spela spelet får en annan bild av hur världen ser ut idag. Vi såg även att de ville lära sig mer om målen och att spelet behövs så som världen ser ut idag. Vi har skapat detta spel för att världen ska bli bättre.

Denna dagen har varit lärorik för oss alla och superkul eftersom vi gör något ”på riktigt”, något som får betydelse för vår väg mot en hållbar framtid. Alltid lika kul att få vara med på dessa spännande aktiviteterna (Real Case). Det gör att man blir mer motiverad i skolan. Vi är väldigt stolta över vår insats och ser i fram emot fredag den 6/4 då vi ska se vem som vinner.