Sustainable Stories

”A i alla ämnen” – Snart får ni möta Raman Mehrzad i ett virtuellt författarbesök

Med Skype i undervisningen suddas gränserna mellan skola och omvärld ut

Välkomna till en föreläsning som sträcker sig från USAs östkust via Skype till Trelleborg och Söderslättsgymnasiet. I informationsbladet finns information om vårt lärorika Real Case ”Lära för livet”.

Blogga med Raman inför författarbesöket

Ni har nu möjlighet att skriva frågor till Raman inför det virtuella författarbesöket. Skriv frågorna i en kommentar till inlägget. Om du har läst boken får du dessutom gärna skriva något om din läsupplevelse! Det tror jag att Raman skulle uppskatta. 🙂

 

Föregående

Från idé till succé – Värdeskaparna från SSG

Nästa

I dag har vi bidragit till Unicefs arbete så att fler barn får chans att gå i skolan…

19 kommentarer

 1. mattekarlsson

  Goddagens!

  Jag har läst boken och arbetat med den i vårt real case. Jag tyckte ”A i alla ämnen” var fantastiskt bra. Jag tycker alla borde läsa denna bok eftersom Raman ger många bra tips som får dig att utveckla dina kvalitéer i skolan. Raman tar även upp andra saker som relaterar mycket till mina fritidsaktiviteter. Att man ska till exempel ska vara ambitiös och att aldrig ge upp.

  Jag har två frågor.
  fråga 1. Var din dröm att bli författare?
  fråga 2. Tvivlade du någon gång på att du inte skulle uppnå dina mål?

 2. Caroline Nilsson

  Hej, Raman!
  Jag har läst och arbetat med din bok i vårt Real Case: Lära för livet. Jag har aldrig blivit så upprörd över en bok som denna.

  När jag började läsa ”A i alla ämnen” så gillade jag att du hade gjort en bok som beskriver hur man lyckas med sin skolgång, men sen när jag kom längre in i boken så hade jag väldigt många funderingar om det du säger i din bok.

  Jag har några funderingar/frågor till dig:
  1. Hur kan du uppmana till att man ska dumpa alla sina omotiverade vänner och istället välja de som är motiverade för att nå ett bättre resultat?

  Man kan faktiskt vara motiverad själv även fast man har omotiverade vänner!!

  2. Varför ska jag inte hjälpa folk som är under mig men låta de hjälpa mig?

  Med vänlig hälsning,
  Caroline

  • Hej Caroline!

   Bra frågor! Och vi kommer att gå igenom mycket av detta under föreläsningen men kort:

   1. Min mentor sa alltid: ”the people you become in 10 years is highly dependent on two things: 1) the books that you read and 2) the 5 closes people that you spend your time with.

   2. Du kan def. hjälpa andra, men låt också andra som kan mer hjälpa dig så du når upp till deras nivå.

 3. Hannes

  Hej Raman!
  Jag har läst din bok A i alla ämnen. Boken tycker jag har varit intressant och ide rik. Du sätter ord på ett bra sätt i boken och jag tycker om att läsa om studieteknik. Det känns ganska hoppfullt efter att jag har läst boken.
  Du tar upp några viktiga punkter om att alla kan och att det inte finns några genvägar. Som gymnasiestudent och ibland trött på studier, tycker jag att boken har fått mig att tänka till. Du nämner vikten av bra kost, hur ser du på att integrera gymnastik i skolschemat?

  Mvh!
  Hannes Kimay HA15.

  • Hej Hannes!

   Bra kost är otroligt viktigt! Se till att äta nyttigt och regelbundet, varje dag. Skippa godis, chips, läsk och annat onyttigt som inte ger din kropp den näring du behöver men kan faktiskt skada dig i längnden. Ju bättre kost desto bättre hjälper det din fysiologi vilken kan hjälpa din inlärning avsevärt.

 4. Hej!

  Här kommer lite blandade frågor från 7v3:

  1. Vad tyckte du var svårast för att uppnå betyget A?
  2. Vilken var den största utmaningen, med att nå betyget A i samtliga ämnen?
  3. Vad arbetar du med idag?
  4. Hur kom du på idén med att skriva boken?
  5. Vilken är den viktigaste studietekniken, enligt dig?

  Mvh
  7v3 och Joakim Albertsson

 5. Elisabeth Anagnosti

  Hej Raman!
  Jag har läst boken A i alla ämnen som du har skrivit. Det var nog en av dem bästa böckerna jag har läst för den var så spännande och intressant samt att den passa så bra för mig i skolan. Den har hjälpt mig mycket i skolan då jag har olika svårigheter men där hade jag din bok till hjälp då jag fick mer information om det olika hjälpmedel du skrev i boken samt att jag förstod dem lättare och vilken stor nytta jag har av dem i skolan.

  Har några frågor …
  Hur fick det dig att skriva en sån här typ av bok?
  Hur kom det sig att du ville bli författare?

  Hälsningar Elisabeth

  • Hej Elisabeth!

   Jag lärde mig tricksen/systemet väldigt tidigt och ville att ge alla en chans att lära sig de. Det är oftast en stor missuppfattning om att bara superintelligenta människor kan få bra betyg – men så är det inte! Alla kan få bra betyg bara de lär sig HUR, först.

 6. Victoria Ström

  Hej Raman!
  Jag har läst din bok ”A i alla ämnen” som du har skrivit. Det var en underbart bra bok och jag har fått ut jätte mycket av din bok. Genom din bok har jag fått hjälp med saker i skolan som t ex olika strategier.
  Jag har några frågor till dig 🙂
  1. Hur kom det sig att du valde att skriva just om detta ämnet?
  2. Vad fick dig motiverad till att skriva din bok?

  Med Vänliga Hälsningar Victoria

 7. Anonym

  Hallå!
  Under hösten läste jag boken ”A i alla ämnen”, skriven av dig. boken fanns det mycket råd från minnesstrategier till träning som jag tycker är användbara.

  Jag har nån fråga till dig: Hur blir man mer motiverad att plugga när man har inga ordentliga intressen eller några vänner? Är detta nödvändigt att skaffa om man ska få bra betyg? Jag tror att det är så eftersom man behöver någonting man tycker är kul för att bättre ta på sig jobbigare saker.

  Hälsningar från en Real-Case elev

 8. Wille

  Under lektionstid har vi fått arbeta med ett Real Case uppdrag som innefattade att vi skulle läsa din bok ”A i alla ämnen”. En jättebra bok! Tänkt att inspirera unga till att försöka sitt bästa i skolan, för att nå sina största mål. Jag tycker att man som elev bör läsa boken, eftersom att den ger en mycket bra tips på hur man ska lyckas med sina studier. Anledning till att jag rekommenderar boken till andra studerande är för att jag fick väldigt många bra förslag på hur jag kunde utveckla mina studietekniker.

  Var det en självklarhet att dela med dig av din skolgång i form av en bok, varför?

  I boken upplevs du som en mycket målmedveten person jag undrar om du någon gång under din skolgång tvivlade på dig själv?

  • Hej!

   Alla har rätten att lära sig HUR man ska göra något innan man gör det, därav min bok.

   Jag tvivlade på mig själv många gånger! Att tvivla på sig själv är väldigt vanligt och en naturlig response när man jobbar hårt för något. Men bara för att man ”känner något” behöver man inte göra det. Det är JAG och DU som bestämmer våra handlingar oavsett våra känslor och emotioner.

 9. Emilia

  Hej Raman!

  Jag har läst din bok ”A i alla ämnen”. Jag har tagit åt mig av dina studietekniker och jag måste säga att dem hjälpt mig. Är faktiskt djupt imponerad över din klokhet.

  Vidare till min fråga lyder, vi som har olika diagnoser i skolan som dyslexi och adhd etc, tror du vi har någon chans att få A i alla ämnen som en person utan några svårigheter eller diagnoser. Vore roligt att höra dina tankar kring det! För det kom riktigt aldrig fram i boken.

  Men vänlig hälsning Emilia

  • Hej Emilia!

   Absolut! Låt aldrig en diagnos eller någons omdöme om dig stoppa dig att nå dina mål. Du kommer förstå efter min föreläsning att allt är möjligt så länge du gör och tänker rätt.

 10. Anonym

  Hej Raman!
  Jag har läst boken ” A i alla ämnen ” . Denna boken var en av dom bästa böcker jag läst, en bok jag direkt fastnade i. Jag fick lära mig väldigt mycket nytt, och tycker alla som går i grundskola,gymnasiet borde läsa denna boken.

  Mina frågor till dig:
  1. Varför valde du just att boken skulle heta A i alla ämnen och inte ” C i alla ämnen ” A är det högsta betyget, och alla kan kanske inte komma upp till den nivån. C är ändå mitt emellan och är kanske lättare att nå.
  2. Om någon är omotiverad till att läsa, vad skulle du då ge för tips?
  3. Har du skrivit fler böcker än A i alla ämnen?
  4. Skulle du vilja skriva fler böcker i framtiden? Om ja, vad för slags bok/böcker skulle du då vilja skriva?
  5. Har du något bra tips på var eller hur man kan göra för att koncentrera sig bättre när man läser? Hur gör du själv?

 11. Hej!

  1. A i alla ämnen ger dig de valmöjligheter som du behöver, dock inte C. Dessutom så kan alla nå A i alla ämnen och du ska aldrig lägga ribban lägre.
  2. Kommer gå igenom detta under min föreläsning 🙂
  3. Ja, 4 stycken. Googla mig så ser du 🙂
  4. Fler böcker kommer sannolikt.

 12. Hej alla!

  Snart är det dags – dags för att få en inspirationsresa ni tidigare sannolikt inte fått. Ni kommer bli motiverade, inspirerade och förstå att bra betyg handlar inte bara om intelligents utan om att lära sig SYSTEMET och det rätta TÄNKANDET.

  Ser fram emot att utbilda er alla 🙂

  Se till att följa mig på Instagram och snapchat för kontinuerlig tips och inspiration:
  Instagram: ramanmehrzad
  Snapchat: ramanmehrzad

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén