Noveller från Trelleborg sticker ut

Just nu sitter jag på tåget mot bokmässan i Göteborg. Noveller från Trelleborg fick så klart hänga med på resan; det är ju årets bok och måste synas på bokmässan 2017!

Dessutom har jag packat ner A i alla ämnen och vill gärna bokprata med er från Göteborg. Läs vidare i boken och dela med er av lässtunden till varandra och våra läsare genom att blogga! Vi läser samma bok, men befinner oss på olika platser, vilket är kul! Visst är det fantastiskt att alla har en egen dator, en egen bok, en gemensam digital mötesplats; vår blogg, som ger oss möjligheter att arbeta kreativt, flexibelt och tillgängligt. 🙂

Det är jätteroligt att alla gillar A i alla ämnen; att ni lär er hur effektiva lärstrategier gör skillnad när ni ska lära och utvecklas. Dessutom är det bra att ni utvecklar förmågan att läsa kritiskt. Jag har uppmärksammat att ni håller med Raman i vissa avseenden, men inte i allt. Ni läser med en kritisk blick. Bra där!

På sidan 130 skriver Mehrzad en viktig sak som tål att upprepas. Var inte rädd för att misslyckas! Välj inte det enkla före det svåra. Våga ta ut svängarna och se hur långt du kan nå. Var beredd på motgångar som du lär dig av. Hårt arbete, motgångar och misstag hör till förändring och utveckling.

Trevlig lässtund så hörs vi snart igen! 🙂

Maria