Vi läser en bok vid namn ”så har jag det nu”. Denna bok är en mörk blick på vårat framtida samhälle, vilket även kan kallas för dystopi. I den här berättelsen får man följa med huvudpersonen Daisy på hennes flytt ifrån sin familj i New York till sina kusiner på den engelska landsbygden. Väl på plats när ingen anar det drabbas England av en attack av en främmande fiende. Samtidigt som denna katastrof utspelar sig så uppstår det förbjuden kärlek mellan Daisy och en närstående person.

Den personen jag skulle vilja möta mest av karaktärerna i boken är faktiskt Daisy. Eftersom att hon enligt mig verkar ha ett väldigt händelserikt och spännande liv. Jag skulle vilja sitta ner och diskutera med henne om hur hon ser på livet och om hur hon tacklar alla problem hon stött på under livets gång. Till exempel om hur det är att inte ha sin mamma tillgänglig, om att bli ratad från sin familj men det jag är nyfiknast på är hur hennes syn på sig själv är då jag antar att den är väldigt dålig eftersom att hon lever med en ätstörning.

“Jag försökte äta lite mer så att Edmond skulle sluta se på mig på det där viset och efter en vecka eller så sa han till och med att jag såg bättre ut och jag är säker på att han menade tjockare så sedan skar jag ner lite igen”

“Så har jag det nu är ett mästerverk” (expressen)

“En av de bästa ungdomsböcker jag har läst” (Lotta Olsson, Dagens nyheter)

“Så har jag det nu” är pristagare av årets Alma pris 2016. Eftersom författaren vid namn Meg Rosoff skrev den bästa barn och ungdomsboken 2016. Denna bok är en av dem mest hyllade och älskade barn och ungdomsböckerna under året 2016.

Trots att boken är så pass hyllad av olika reportrar och vanliga läsare. Kan jag inte undgå att kommentera att jag tycker att boken är skriven på ett väldigt märkligt sätt, då ordvalen är väldigt upprepande. Kanske är detta är detta ett sätt för Meg att bygga upp spänningen eller så är det ett sätt hon använder sig av för att verkligen göra något helt eget.

http://www.alma.se/sv/Pristagare/2016-Meg-Rosoff/