I boken som jag läser Så har jag det nu skriven av Meg Rosoff handlar om en tjej som heter Daisy. Jag har fått som uppdrag av min svensk lärare Maria att välja en karaktär jag ska skriva om och då har jag valt att skriva om Daisy.

Varför jag har valt att skriva om Daisy är för att jag tycker hon är spännande. Det som är spännande med henne är att hon heter Elisabeth men hon kallas för Daisy och då undrar jag varför det? Hennes liv har varit mer vanligt fram till nu. Hon har varit mer Daisy än Elisabeth.

Bilden jag får av Daisy är att hon verkar vara ensam tjej för hennes pappa övergav henne och hennes mamma är död. Hon blir även kär i hennes kusin men hon kanske inte vet vad hon gör för något och inte hennes kusin heller.

Hade jag fått träffat Daisy hade jag frågat henne varför hon blir ihop med sin kusin.

Det jag gillar med boken är att det händer något hela tiden som gör det spännande. T.ex. det här med att hon blir kär i sin kusin tycker jag både är dåligt men också spännande för att det är inget som är vanligt och det finns en lag på att man inte får göra så. Där för vill jag veta vad som händer med dem.

Författaren Meg Rosoff fick alma pris på boken under 2016 för att hon hade skrivit den bästa barn och ungdomsboken.

Källa 

http://www.alma.se/sv/Pristagare/2016/