Vilka offer krävs för att upprätthålla det perfekta samhället?

Den första boken vi ska läsa inom tema Din framtid och läsprojektet Berättelser som förändrar är Den utvalde av Lois Lowry. Vi inleder bokläsningen med filmklippet som Läsrörelsen tagit fram, därefter samtalar vi om presentationen och vilka tankar den skapat hos er. Ni har önskat boksamtal, därför ska vi ha boksamtal i skolan och utanför skolan via bloggen. För att hjälpas åt att hålla läsmotivationen i gång och att utmana oss själv som läsare ska vi fortsätta med läscoaching. (Ladda ner boken via Legimus (inloggning krävs) om du behöver lyssna på boken samtidigt som du läser).

Läs sidorna 7-27 (kap 1 och 2) och fundera över följande:

  • Hur tror du att Jonas kommer att känna sig när han får veta sin framtidsuppgift?
  • Hur skulle du känna om du inte själv fick bestämma kring ditt framtida yrke?

Om du vill samtala om din läsupplevelse eller vill ställa en fråga alt. få hjälp med att reda ut oklarheter så posta en kommentar!  Trevlig läsning…

 

 Bild: Natur & Kultur