Sustainable Stories

Följ din dröm och gör också något bra för andra…

Petter berättar i texten; Handikappet blev en superkraft och i filmklippet; Det som var mitt handikapp är mitt yrke i dag hur hans svårighet att läsa och skriva blivit en superkraft som gör gott för honom och för andra. Han har uppfyllt en dröm, vilket vi också kan läsa om i boken 16 rader av Petter.

Drömmer du också om att förverkliga något du tror på och samtidigt göra gott för andra? Om vi frågar små barn vad de drömmer om att bli eller förverkliga så märker vi att de tänker stort och fritt. Bra! När gjorde du det sist?  Vad drömmer du om? Vad intresserar dig? Vad tycker du är roligt? Är det något du vill förändra? Använd din fantasi och tillåt dig själv att drömma. Allt börjar med en tanke eller en idé!

Föregående

I novellverkstaden…

Nästa

Ett trevligt studiebesök på sodalicius

9 kommentarer

 1. Dragan/Emir

  Jag gillar att följa att bli en Csgo gamer som Fnatic en Pro spelare och tjäna pengar. Det är min dröm men det kommer ta lång tid det jag vill jobba med. Min dröm är att bygga datorer och sälja datorer Tv och grejor som Elgiganten eller något sånt.

 2. NooR ^_^

  Jag ska i framtiden bli operationssköterska.

 3. Sam Al

  Jag vill tjäna pengar och resa runt hela världen.

 4. Anonym

  Min dröm är att bli en makeupartist för att jag sminkar mig varje dag och jag älskar verkligen smink. Jag tycker om att sminka folk och mig själv. Smink är mitt liv om jag får säga så. Jag ska bli en makeupartist. =)

 5. Elisabeth

  Jag vet inte riktigt vad min dröm är men just nu vill jag utbilda mig inom olika design tekniker som t.ex. frisör, make up artist mm, sedan har jag alltid velat resa till USA och velat flytta hemifrån. Så det är så fall mina drömmar just nu.

 6. Anonym

  En av mina drömmar är att jag ska bli en inspirationsföreläsare och berätta om min resa att hitta tillbaka till livet och sig själv efter barncancern. Att nå ut till människor om att man inte ska ge upp utan fortsätta att kämpa vidare även i de tuffaste tiderna i livet och att ALDRIG ta saker för givet, lev i nuet. Jag vill sprida ämnet och kunskapen jag har för att göra oss synliga och ge viktig kunskap till vår omgivning.

 7. Anna

  Jag brinner för min dröm att bli undersköterska inom militär. Jag är 16 år och går i gymnasiet i vård & omsorg. När jag fyller 18 år så får jag ett brev hem om att jag är med i militären och ska utföra gufen i 11 måndader i Göteborg. Jag ska lära mig skjuta, försvar, bo i skogen mm. Sedan när jag har gått 11 månader så jobbar jag civilt i militäern som undersköterska. Mitt mål och min dröm är att jag försvarar mitt land och hjälper dom som är skadade, och det brinner jag för. Vård och omsorgslinjen är tufft men om man briner för att hjäpla andra människor så är det ett bra yrke för dig som gillar att hjälpa andra.

 8. Caroline

  Jag brinner för att ta hand om barn, både de barn som har det svårt i skolan och de som inte har det svårt i skolan.

 9. Maria

  Så kul att få ta del av era drömmar och framtidsplaner! 🙂

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén