Studiebesök på  Sodalicious

Välj ekologisk läsk!

Innan vi åkte till studiebesöket provsmakade vi på två ekologiska läsk i klassrummet som var rabarber och citron läsk. De är skapade av Mattias Lindemann.

a

Grundaren Mattias Lindemann flyttade produktionen hem i somras från Tyskland till Trelleborg för att göra ekologisk läsk skriver Lina Campbell i artikeln Bubblande brygd bereds i Trelleborg publicerad i Trelleborgs allehanda den 13 juli 2016.  Detta är en av Sverige få ekologiska läskfabriker som ligger i Trelleborg säger författaren.

d

Mattias kan tillverka 500 – 600 flaskor läsk under en arbetsdag,  i och med han kan det har han lyckats leverera 4500 flaskor av den ekologiska drycken.

b

När jag kom till fabriken så kunde jag inte tänka mig som om  detta var en läskfabrik. Det var så litet hus och såg så gammalt ut. Denna fabrik har då varit ett gammalt slakteri som numera är en liten fabrik med läsktillverkning. Mattias sa att så här tydligt som vi såg det när han visade oss hur han gör läsk kan man inte se på en riktig fabrik. Eftersom det är mycket större där och det finns mycket mer maskiner som man använder för att skapa läsk.

 

efrc

Sedan fick jag som uppdrag att komma på en läsksmak som Mattias ska göra och då har jag frågat folk vad de tycker han ska göra för läsksmak. Det ska helst vara något som inte finns i vanliga fall för det hade varit lite spännande med nya smaker. Då sa de röda och svarta vinbär, krusbär, kiwi, plommon, persika, marabou, apelsin juice läsk, ananas, exotiska smaker, jordgubb och passionsfrukt. Då har jag en fråga till er där ute, vad tycker ni Mattias ska göra för smaker?

Jag tycker att ni ska välja ekologisk läsk för det första är dem goda, för de andra är där inte lika mycket tillsatser som i vanliga läsk. Det som är också bra med dem att de är inte så starka utan lagom. För i den vanliga läsken som t.ex. cola så är deras kolsyra väldigt stark så det svider i munnen sedan rapar man väldigt mycket och det kan jag tycka är lite jobbigt. Men så här kände jag inte när jag smakade den ekologiska läsken och det tyckte jag var jättebra. Därför tycker jag att ni ska välja ekologisk läsk från Sodalicious.

Avslutningsvis tycker jag att detta kommer bli jättespännande att få samarbeta med Mattias för att vi kommer få komma på olika smaker och sedan att få se hur han kommer utveckla sitt företag.