Sustainable Stories

Boken tar upp ”ett hett ämne; politik”

Nu har vi haft det tredje samtalet om boken ”En annan gryning” skriven av Camilla Sten. Vi samtalade om handlingen med koppling till tema framtidsskildringar och dystopier. Det var intressant att lyssna till vilka olika verk ni kopplad ihop boken med; både film och böcker. Vidare samtalade vi om rasism och om valfusk; bland annat ”fake news”, därefter tog vi upp syfte och budskap; varför har Camilla skrivit boken och vad tron ni att hon vill med sin bok? I samband med det läste vi högt Camillas svar på bloggen. Till sist fick ni välja ut något i boken som berört er särskilt och berätta om läsupplevelsen. Förhoppningsvis fick ni syn på flera olika perspektiv och utmanades i era egna föreställningar.

När vi tidigare bloggat med Camilla och under hennes besök på Söderslättsgymnasiet lovade vi att berätta om våra läsupplevelser. Nu gör vi det och hoppas att Camilla läser och skickar en hälsning till oss. 🙂

Jag älskar boken eftersom den handlar om viktiga saker som till exempel rasism. Jag undrar hur du får energi till att skriva böcker?

Jag tycker att boken är väldigt intressant. Man fick sig verkligen en inblick samhällsutvecklingen. Hur illa det kan bli. Det var bland de mest verkliga böcker jag läst.

Jag tycker att boken var bra, när jag förstod den. Ibland hängde jag inte riktigt med på vad som hände. Det är ett hett ämne; politik.

Boken har uppmanat mig att tänka på hur dåligt det hade kunnat bli för Sverige att låta ett sådant parti få makten – hur fel det hade kunnat bli.

Jag tycker det är en bra bok, men det kändes som du ville få ett parti att kännas sämre…

I dag kan myndigheter spåra alla aktiva mobiler och internet. Hur kan Vita Rosen inte bli spårade via chipet, om det nu var anslutet till GPS och internet?

Hej Camilla! Jag har läst boken och om det är något jag gillar med din story så är det den stora chansen att motståndsrörelsen kan bli tillfångatagna. De överraskade mig mer än vad jag hade trott. Fortsätt så har du en trogen läsare. Tack!

En annan gryning är en bra bok. Den har varit intressant att läsa. Den har varit lärorik med. Boken behövs eftersom samhället förändras. Rasismen har en stor påverkan på samhället. Vi måste alla ta ansvar.

 

Föregående

Därför måste vi bry oss… Vi är med i Svenska Dagbladets skrivtävling om klimatet…

Nästa

En sagolik skola – Ett lärorikt besök på Malmö Museer…

 1. Camilla Sten

  Hallå!

  Så roligt att höra att ni har läst klart boken, och att få läsa era tankar kring den! Det var så kul att få komma och träffa er och prata med er om skrivande. Jag är glad att få läsa att ni har starka åsikter och egna tankar kring boken – en av de bästa sakerna med att skriva böcker är att få höra hur andra tolkar det man skrivit.

  Det är fint att läsa hur ni tänker kring bokens teman. Rasism och övervakning är kanske ännu mer aktuella nu än de var när jag skrev boken 2013, och en av de saker jag ville åstadkomma med boken var att få läsarna att tänka kring hur långt det kan gå och hur illa det kan bli.

  Vad gäller att få ett parti att kännas sämre så försökte jag specifikt att inte avbilda ett riktigt parti – bokens ”Partiet” och dess politik är baserat på inslag och förslag från så väl Socialdemokraterna som Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Men om man känner att man känner igen vissa partier starkare än andra i boken så är det inte heller fel – jag kan villigt erkänna att jag hämtat mer inspiration från somliga partier än från andra.

  (Angående frågan om övervakning så tänkte jag mig att själva chipen inte var anslutna till internet, utan att de fungerade som en slags identifikation för att ansluta till internet – som en bankdosa, ungefär!)

  Det har varit så härligt att få följa er resa med att läsa ”En annan gryning” och jag är så tacksam över att ha fått följa med på den. Jag hoppas att ni har en underbar sommar och att vi kanske träffas igen någon dag!

  /Camilla Sten

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén