Unga arkitekter i skolan

Koppling till Läsrörelsens läsprojekt ”Berättelser som förändrar”

Vi har under läsåret arbetat med ett framtidstema där bland annat läsprojektet ”Berättelser som förändrar” ingår. Genom två skönlitterära verk; Den utvalde av Lois Lowry och Så har jag det nu av Meg Rosoff, har vi tagit del av två mörka framtidsskildringar; dystopier och i samband med det parallellt utforskat drömsamhället; utopi. Hur fungerar ett hållbart samhälle? Hur kan vi tillsammans hjälpas åt att skapa en stad, en värld som tar till vara på mångfald och ser möjligheter istället för begränsningar?

Hur vill du se Sjöstaden 2025?

Hur vill du att den nya stadsdelen Sjöstaden ska se ut och vilka aktiviteter ska finnas för medborgarna? “En plats som kommer att locka många” som förmedlas i filmen vi tittat på.  Plocka upp viktiga ord/begrepp ur filmklippet, exempelvis solen, vinden, havet, vågorna, stormar osv. Blicka också ut i andra moderna stadsdelar för att hämta inspiration. Kanske har du besökt en stad som fascinerat dig? Hämta inspiration från dina egna upplevelser. Vem vet, kanske har vi en/flera blivande arkitekter i gruppen som kommer prägla stadsutvecklingen i Trelleborg. Oavsett, bidrar vi alla till utveckling, genom att dela med oss av fantastiska unika miljödikter som syftar till att skapa förändring. BRA JOBBAT!

Det är härligt att se ert engagemang och teamwork. När lärande är ”på riktigt” blir det viktigt! Real Case!

Utställning i mediateket under Skåne Innovation Week 2017 samt i utställningen ”kuststaden 2025” på Algatan i Trelleborg

Vi kan, vill och vågar! Värdeskapande lärande fortsätter. Kom till mediateket på S:t Nicolai, Söderslättsgymnasiet kl. 12.00 – 13.00 och träffa oss så berättar vi mer. 🙂 Passa också på att fråga oss om vårt värdeskapande arbete med boken Noveller från Trelleborg.

Innovativa yrkesmöten