Elever & AI samskapar för en hållbar framtid

Vad läser du under sportlovet?

Här gör vi läsglädje synligt och ger varandra lästips!

Min önskan är att ni alla ska känna glädje i att läsa olika slags litteratur och få upplevelser genom läsningen. Vad gillar du att läsa på fritiden? Berätta!

Tillsammans kan vi uppmuntra till mer läsning och via bloggen, som är en mötesplats, kan vi dela läsupplevelser med varandra. Jag vill hellre vara fattig i en stuga full med böcker än kung utan lust att läsa. – Thomas Macanlay

Ha ett härligt sportlov!

På bilden ser ni min beagletjej Disa. Hon gillar också läsning. 😉

 

Föregående

Kamratrespons – Texter, språk och ömsesidig påverkan i fokus

Nästa

Petter! Tack för att vi fick inspireras av din drivkraft

12 kommentarer

 1. Caroline Nilsson

  Under sportlovet så läser jag en bok som heter ”The Freedom Writers Diary” och som är en sann historia. Läraren Erin Gruwell är en engelsk lärare på Wilson High School in California, som ber sina elever skriva dagböcker om sina liv. För att de har varit med om fruktansvärda saker som ingen ska vara med om. ”Hur en lärare och 150 elever använde skrivandet för att ändra dem själva och världen runt om kring dem”
  Jag rekommenderar att ni ser filmen ”The Freedom Writers Diary”. Filmen är så inspirerande och man blir tagen av filmen.

  • Maria Glawe

   Tack för film- och boktipset Caroline! Jag håller med dig, filmen är jättebra. Jag har inte läst boken, så du får gärna berätta mer om din läsupplevelse när vi ses efter lovet. Kanske är det någon i gruppen som också har läst boken? Jag tror säkert flera blir nyfikna på den… I kursen framöver ska vi arbeta med jämförande analys av bok och film. Om du vill kan du välja ”The Freedom Writers”. 🙂

 2. Maria Glawe

  Jag läser ”Ledaren utan titel” av Robin Sharma. Det är en berättelse om en man som älskar att lära, särskilt genom att läsa böcker. Så här beskrivs det i boken: ”Inom pärmarna på en enda bok finns faktiskt tankar som kan stöpa om varje detalj i ditt liv – bara de förvandlas till handling”. Blake, som huvudpersonen heter, har en negativ inställning, är ofokuserad och har svårt för att samarbeta med kollegor. Han arbetar i en bokhandel i Soho och det som räddar honom från att inte förlora jobbet är hans kärlek till böcker och att kunderna verkar gilla honom. En dag händer något som förändrar honom totalt. I boken kan vi läsa ”En högst besynnerlig främling kom och besökte mig i bokhandeln. Och det han lärde mig under vår alltför korta tid tillsammans krossade alla barriärer som jag hade klamrat mig fast vid. Jag ställdes inför ett helt nytt sätt att arbeta och ett fullständigt nytt sätt att vara.”

  Det är en fiktiv berättelse inom temat ledarskap och personlig utveckling, vilket intresserar mig. Så härligt att jag också har lov för den här boken kan jag inte lägga ifrån mig! Det är helt enkelt en riktig bladvändare.:)

 3. Anonym

  Under sportlovet har jag läst nyheter om vad som händer i världen och lyssnat lite på musik med texter, de är vad jag har gjort.

 4. Wille Petersson

  Under lovet har jag suttit i bil i ungefär 20 timmar då jag bilat ner till Österrike. Detta skapade då väldigt mycket död tid som jag kunde använda till läsning så förutom att ha kollat serier och lyssnat på musik så har jag läst klart boken 16 rader av Petter. Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad av bokens bakre del då det visade sig att han faktiskt gjort låtar som man lyssnar på och låtar som man kände till vilket gjorde att jag fästes vid boken i slutet då det var låtar från 2010 och 2013, för problemet har tidigare varit att jag inte kände till hanns låtar då dem var nyskrivna och populära under årtal då jag inte ens fanns.

 5. Emilia

  Jag är igång och läser en bok och har kommit lite mer än halvvägs, nämligen Therese Lindgrens bok ”Ibland mår jag inte så bra”. Boken handlar om när Sveriges största kvinnliga youtuber delar med sig av sin psykiska ohälsa. Den har jag helt enkelt fortsatt att läsa när jag haft tid över till läsning. Boken är väldigt bra och hon öppnar upp sig väldigt mycket för oss läsare. Jag är fast i den.

 6. Phiefan

  Till att börja med vill jag säga att jag läst några fanfiction och manga under sportlovet, men då jag inte kan urskilja den ena från den andra nu i efterhand. Dessutom läste jag inte klart ’The Selection’ av Kiera Cass eftersom den började bli schablonartad då personen som protagonisten trodde förrådde dem i början av boken visa sig inte ha gjort det och att de nu inleder en ’olaglig’ kärleksaffär. Emellertid, i torsdags åkte jag till min moster i Ystad och tog en fika. Samt tog vi en tur in i Bokhandel: Böcker från A till Ö! som även hade rea och jag fyndade en matlagningsbok – ’Mug Cakes: mellanmål’ av Lena Knudsen – och en antologi av Hans Christian Andersens sagor, bland annat ’Snödrottningen’ som jag viljat läsa i syfte till att skriva en egen fanfiction.

 7. Anonym

  Hej!
  Jag vill ställa en fråga till er och det är om vad är det bästa ni tycker om att göra på svenskan? Själv tycker jag om att skriva berättelser och kunna lära mig nya ord. =)

  • Elisabeth

   Hej!
   Jag har börjat tycka om att skriva dikter och det finns olika saker man kan göra genom att skriva en dikt. Det kan vara att man skriver om en låt, gör om en låt eller så gör man en egen dikt. Det jag gjorde var att jag valde en låt som jag ändrade på. Jag tog någon mening ifrån texten och sedan skrev jag fortsättningen.
   Just nu tävlar jag med min text i jag skriver i dina ord och då är det flera jag tävlar med. Tillslut kommer en av texterna bli utvalda 🙂

 8. Elisabeth

  Under sportlovet har jag då läst körkortsboken för att jag håller på att ta körkort. Jag tycker det har varit roligt att läsa denna bok för man lär sig mycket och att läsningen blir bättre för en. Innan jag började läsa denna bok så trodde jag att det skulle gå dåligt och vara tråkigt i och med jag har svårt att läsa, men det var det inte. Jag tycker att det har gått jätte bra med teorin för körkortet och det har varit roligt och spännande att läsa. Detta vill jag förmedla till er andra som vill ta körkort att det är roligare än vad man trodde och alla kan klara det, plus att det finns lättare böcker också för dem som har t.ex. dyslexi och språkstörning.

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén